Back to All Events

SØNDAGSJAZZ PEORIA JAZZBAND

Peoria Jazzband är en Göteborgsgrupp som bildades redan 1960 – bandet har således hållit igång i 58 år! Orkestern etablerade sig tidigt som en av Sveriges allra främsta inom genren traditionell jazz, ibland kallad ”Happy Jazz”, och man har också blivit ett mycket välkänt namn runt om i Europa och i USA. Totalt har orkestern vid det här laget turnérat i fjorton länder. Det senaste tillskottet i den skaran är Kina där bandet turnérade under våren 2005.

Peoria Jazzbands musik spänner över ett brett register; från New Orleans revival och Dixieland till swing, plus ett och annat inslag av västindiska rytmer. Förutom välkända ”standardlåtar” av Louis Armstrong, Fats Waller, Duke Ellington m fl, letar Peoria Jazzband gärna fram spännande, men mindre känt material.


Vokalisten Rosemarie Simonsen ger musiken en särskild ”touch”.
Peoria Jazzband har följande medlemmar:
Martin Barkstedt , trumpet, flygelhorn
Johan Johansson , klarinett, altsax
Magnus Bylund , trombon
Sture Svarén , banjo, gitarr
Sven Flood , bas, bastuba
Gunnar Dalblad , trummor
Rosemarie Simonsen , vokal

JAZZFROKOST
Madbestilling senest den 11.september kr.90,00 for buffet på 44915352 eller jazz@herlevjazzclub.dk.

VIL DU VÆRE MEDLEM AF HERLEV JAZZ CLUB?
Læs mere her.